Publicat pe

Când Să Recoltați Canabisul în Aer Liber

Recoltați Canabisul în Aer Liber

Cultivarea canabisului în aer liber poate oferi o experiență captivantă și, în același timp, poate necesita o atenție deosebită la detalii, mai ales atunci când vine vorba de momentul recoltării. Iată câteva aspecte cheie de luat în considerare pentru a determina momentul optim de recoltare:

 1. Stadiul de Dezvoltare al Florilor:
  Momentul potrivit pentru recoltare este atunci când florile de canabis sunt în stadiul lor maxim de dezvoltare. Verificați budurile pentru a asigura că acestea s-au umflat și au început să se acopere cu o peliculă de cristale numite tricomi. Aceste glande tricomi sunt principalele responsabile pentru producția de THC.

 2. Culoarea Glandelor Tricomi:
  Monitorizați culoarea tricomilor pentru a determina gradul de maturitate al plantei. Tricomii sunt mici glande pe suprafața florilor, care devin vizibile cu ochiul liber. Atunci când acestea trec de la o culoare clară la una opacă sau ușor ambră, este un semn că plantele sunt la maturitatea maximă.

 3. Ciclul de Lumini și Întuneric:
  Dacă plantele de canabis sunt cultivate în aer liber, ciclul natural al luminii și întunericului poate influența momentul recoltării. Pentru a obține rezultate optime, asigurați-vă că plantele sunt expuse la aproximativ 12 ore de lumină și 12 ore de întuneric înainte de recoltare.

 4. Monitorizarea Stigmei:
  Stigmele sunt părțile în formă de fir care se dezvoltă în jurul mugurilor de canabis. Atunci când acestea încep să se îndoaie sau să schimbe culoarea de la alb la maro, este un semn că planta este într-un stadiu avansat de maturitate și poate fi momentul potrivit pentru recoltare.

 5. Verificarea Umărului și Frunzelor:
  Frunzele pot furniza și indicii importante. Dacă majoritatea frunzelor au început să devină galbene și au început să se ofilească, este un semn că plantele au atins maturitatea și pot fi recoltate.

 6. Condițiile Meteorologice:
  Urmați prognoza meteorologică și evitați recoltarea în zile ploioase sau umede. Recoltarea în condiții meteorologice bune ajută la o uscare și o conservare mai eficiente a recoltei.  Concluzie:
  Determinarea momentului potrivit pentru recoltare în aer liber necesită atenție la detalii și observație constantă. Este important să vă adaptați la condițiile specifice de creștere și să vă informați în mod clar despre legile locale privind cultivarea canabisului. Respingem orice încurajare a activităților ilegale și recomandăm respectarea tuturor regulamentelor în vigoare în comunitatea dvs.